• Revalidatie na operatie

    In de eerste fase van het herstel richten we ons op het zo snel mogelijk herwinnen van de mobiliteit, het verminderen van mogelijke zwelling en pijn en het progressief opbouwen van de kracht.  Een optimaal evenwicht tussen actieve oefeningen en de nodige rust staat hier centraal.

    In de volgende fase focussen we ons meer op het herwinnen van kracht en functioneel herstel. Met het oog op een optimaal resultaat wordt de overgang naar een volgende fase telkens nauwlettend geëvalueerd

     

     

revalidatie

Na een schouderoperatie ben ik bij BeBalanced terecht gekomen. Na mijn revalidatie heb ik er Prepare to Ski lessen gevolgd, en nadien ben ik ook gestart met Start to Move. In groep kregen we een variatie aan oefeningen voorgeschoteld, met als doel onze kracht en algemene conditie te verbeteren.

Door de individuele begeleiding heb je niet het gevoel dat het groepslessen zijn. Je doet mee op je eigen tempo, en kan je eigen grenzen aangeven. Als iets niet goed lukte door mijn schouderprothese, werd de oefening zo aangepast dat ik ‘m wel kon uitvoeren. Dat maakte het volgen van de lessen heel aangenaam.

De ontspannen sfeer en fantastische begeleiding maken de Start to Move lessen voor mij meer dan de moeite waard!

Van Opstal Suzy - Kinesitherapie, Start To Move & Prepare to Ski