Get Active

Voor wie? 

  • knie-, rug- of nekklachten spelen je dagelijks parten
  • je bent uitgeput als je een eindje hebt gefietst of de trap op bent gelopen
  • je wil beginnen met sporten, maar je weet niet hoe

Wil jij… 

… pijnloos kunnen spelen met je (klein)kinderen? 
… energieker door het leven gaan? 
… actief werken aan je conditie? 

Dan zijn Get Active lessen jou op het lijf geschreven! 

We gaan op een rustige manier aan de slag om je lichaam te versterken, zodat je op een energieke manier in het leven kan staan. En dat zonder pijn. Er zijn drie soorten Get Active groepslessen: Start To Move, Start to Circuit en Core & Mobility.

Goed om te weten: elke oefening wordt steeds aangepast aan je eigen niveau.

Start To Move

Een Start to Move les is een traditionele groepsles, waarbij iedereen een vaste plek heeft en zo optimaal begeleid kan worden. We werken met steps, rekkers en zeer lichte gewichtjes en focussen op het aanleren en correct uitvoeren van nieuwe bewegingsvormen. In groep werken we zowel aan kracht als aan conditie. 
 

Uurrooster:

  • Maandag - Woensdag - Vrijdag:  18.30 u tot 19.15 u
  • Dinsdag - Donderdag - Vrijdag:  9.00 u tot 9.45 u

Start To Circuit

Tijdens een circuittraining worden 6 oefeningen opgesteld. Zo kan er telkens doorgeschoven worden en werk je je eigen "circuit" af. Op die manier kan er gebruik gemaakt worden van materialen zoals ballen, roeimachine, aquabag,... die in een een "Start to Move"  niet aan bod komen. Oefeningen rond kracht en cardio wisselen elkaar af, zodat je een gevarieerde workout krijgt. Ben je reeds vertouwd met de basisbewegingen en heb je graag eens wat variatie? Dan is deze "Start To Circuit" zeker een groepsles om eens uit te testen!


Uurrooster:

  • Maandag: 18.30 u  tot 19.15 u

Core & Mobility

 

De Core & Mobility les is een traditionele groepsles aan lage intensiteit, waarbij iedereen zijn vaste plek heeft en zo optimaal begeleid kan worden. Tijdens deze les ligt de focus op het versterken van buik-, lage rug- en bilspieren (core) en het verbeteren van mobiliteit en stabiliteit. Het doel van deze les is het voorkomen van rug- en nekklachten. Deze les is ideaal als je doorstroomt vanuit de kinesitherapie.
 

Uurrooster:

  • Dinsdag:  18.30 u tot 19.15 u

Na een schouderoperatie ben ik bij BeBalanced terecht gekomen. Na mijn revalidatie heb ik er Prepare to Ski lessen gevolgd, en nadien ben ik ook gestart met Start to Move. In groep kregen we een variatie aan oefeningen voorgeschoteld, met als doel onze kracht en algemene conditie te verbeteren.

Door de individuele begeleiding heb je niet het gevoel dat het groepslessen zijn. Je doet mee op je eigen tempo, en kan je eigen grenzen aangeven. Als iets niet goed lukte door mijn schouderprothese, werd de oefening zo aangepast dat ik ‘m wel kon uitvoeren. Dat maakte het volgen van de lessen heel aangenaam.

De ontspannen sfeer en fantastische begeleiding maken de Start to Move lessen voor mij meer dan de moeite waard!

Van Opstal Suzy - Kinesitherapie, Start To Move & Prepare to Ski